Legalizirajmo.si

Legalizirajmo, regulirajmo, profitirajmo.

 Status 

Zgodba uspešno zaključena

Uspeli smo zbrati 18 tisoč podpisov podpore in spodbudili javno debato o legalizaciji.

 Cilj 

Obuditi javno debato o konoplji

 Opis zgodbe 

Pirati smo imeli praznih političnih obljub o smotrni legalizaciji konoplje s strani obstoječe politike dovolj, zato smo se snovanja zakona o popolni legalizaciji in regulaciji konoplje lotili sami. Prohibicija ne deluje. Sedanja ureditev na področju gojenja in uživanja konoplje ima zaradi svoje represivne narave precej več negativnih kot pozitivnih učinkov. Hkrati ostaja skoraj povsem neizkoriščen gospodarski potencial te avtohtone slovenske rastline. Izkoristimo možnosti, ki jih ponuja konoplja. Zakon smo vložili, Državni zbor ga je spregledal, zdaj smo na vrsti Pirati. Poskrbimo, da v naslednjem mandatu konoplja ne bo še ena zamujena priložnost! Glavni cilj našega modela popolne legalizacije in regulacije konoplje je omogočiti svobodno in varno uporabo izdelkov iz konoplje v medicinske, industrijske in rekreativne namene. Naš predlog bo med drugim prispeval k:
  • dvigu gospodarske rasti in novim delovnim mestom,
  • povečanju državnega proračuna,
  • zmanjšanju negativnih učinkov rekreativne rabe,
  • povečani turistični privlačnosti Slovenije,
  • razbremenitvi sodišč in policije,
  • zmanjšanju kriminala.
Čas je za popolno regulacijo in legalizacijo konoplje!

 Zaključek zgodbe 

Hvala vam! Z vašo pomočjo smo uspešno zbrali 15 tisoč podpisov v podporo našemu zakonu o popolni legalizaciji in regulaciji konoplje. Zdaj je na vrsti politika, da uresniči naše zahteve, drugače jih bomo naslednji mandat mogli sami!

Zgodba je prerastla v samostojen projekt

Nekatere naše zgodbe se sčasoma spremenijo v samostojne projekte, kjer lahko sodelujejo tudi osebe/društva, ki niso neposredno povezana s pirati.

Obišči Legalizirajmo.si