Nadzorovan.si

 Status 

Zgodba je začasno ustavljena

 Cilj 

Začetek javne debate o problematiki nadzora posameznika.

 Opis zgodbe 

Namen projekta je, da širša javnost izve, kako lahko je v 21. stoletju priti do osebnih podatkov posameznika - tudi kreditnih kartic in bančnih računov! Končni cilj projekta je bil predvsem začetek javne debate o tej tematiki. Na to problematiko smo opozorili s pobudo, naj ljudje fotografirajo kamere v njihovem lokalnem okolju in podatke o tem naložijo na posebno aplikacijo, ki smo jo dali na voljo v ta namen. Zasebnost za vrati našega doma je še vedno najbolj sveta, vendar se pogosto ne zavedamo, da se ta pravica konča z uporabo naprav, ki so povezane na splet: telefoni, računalniki in druge naprave, celo televizije. Področje, kjer pravica do zasebnosti nastopa v drugačni obliki. Ne moremo pričakovati, da se ne sme vedeti, kje smo v določenem trenutku, vendar lahko preprečimo, da skozi nezaščitene nadzorne kamere nepridipravi spoznajo naše vsakdanje navade. Projekt je še vedno aktiven in aktualen, saj se nadzor nad posameznikom ne zmanjšuje, ampak prek inovativnega izogibanja zakonov, še celo krepi.      

Zgodba je prerastla v samostojen projekt

Nekatere naše zgodbe se sčasoma spremenijo v samostojne projekte, kjer lahko sodelujejo tudi osebe/društva, ki niso neposredno povezana s pirati.

Obišči Kamere / Nadzorovan.si

Te zanima, kako se bo zgodba odvijala?

Nekatere naše zgodbe se sčasoma spremenijo v samostojne projekte, kjer lahko sodelujejo tudi osebe/društva, ki niso neposredno povezana s pirati.

Naša razmišljanja o zgodbi

Tematika: Človekove pravice, Družba, Zasebnost in nadzor

Zakaj je zasebnost pomembna

Anonimni avtor
* Avtorjem omogočamo anonimnost, saj nekateri še ne želijo biti asociirani kot člani stranke. Za več informacij se obrnite na zapisi@piratskastranka.si.