Vse izjave

Zahvala volilkam in volilcem za odličen rezultat

26. maj, 2014
Objavljeno v kategoriji: Volitve

Originalno objavljeno na blog kandidata )

Drage Piratke, dragi Pirati, dame in gospodje,

Zahvaliti se želim vsem volivcem in volivkam, ki so na volilno nedeljo vstali od doma in obkrožili Piratsko stranko Slovenije in nam in meni tako izrazili podporo. Niste želeli zgolj voliti proti nekomu, želeli ste voliti za nekoga in to ste tudi storili. Kapo dol, hvala vam!

Zahvaliti se želim vsem, ki so mi čestitali za dober nastop. Hvala vam za vse spodbudne besede!

Zahvaliti se želim celotni ekipi, ki je zadnja dva meseca neutrudno delala. Brez vas Pirati dolgoročno ne bi bili mogoči. Pomagali ste dokončno postaviti temelje, na katerih lahko zdaj gradimo brez strahu, da bi se naša prizadevanja zrušila sama vase. Zakon ste, hvala vam!

Zahvaliti se želim duetu Rok&Rok (Andrée & Deželak), sekretarju in predsedniku Piratov, ki sta nas z organizacijskim in političnim znanjem pripeljala do te točke. Brez vaju pač ne bi šlo – hvala vama!

Nenazadnje pa se zahvaljujem tudi vsem svojim prijateljem in še zlasti svoji dragi, ki sem jih ta dva meseca malce zanemaril, da me še niso odpisali kot izgubljene duše. Hvala vam za jeklene živce!

Vsem skupaj še enkrat iskrena hvala in, iskreno, hvala!

Nekateri predstavljajo neizvoljene stranke kot poražence. Jaz nas štejem med nesporne zmagovalce. Res je, nismo dobili mandata. Smo pa z le okoli 800 € proračuna za kampanjo uspeli 10.000 ljudem pokazati, da smo dobri in da mislimo zares. Med svojo glavno ciljno skupino – mladimi – smo s 13 % bili tretjeuvrščeni, kar je najboljša napoved za prihodnost.

In šele začeli smo!

Pirati smo zdaj na zemljevidu in tu nameravamo ostati. Razlika med preteklo in prihodnjo kampanjo bo v tem, da je na prejšnji kampanji delala ekipa, ki še nikoli ni delala na kakšnem podobnem projektu, in kandidat, ki še nikoli ni javno nastopal na ta način. V skladu s piratsko naravo smo se učili. Koliko smo se naučili lahko vidite, če primerjate dogajanje na družabnih omrežjih prvi in zadnji teden naše kampanje.

To so izkušnje, ki nas bodo ponesle v prihodnost. To so izkušnje, ki bodo mladim prinesle prihodnost.

Vsi, ki bi želeli pri tem pomagati, ste vsak četrtek ob 17h vabljeni v Klub Dishi, na sestanke Piratov!

Zdaj pa s polnimi jadri novim zmagam naproti!

Roland Benjamina Vaz Ferreira, kandidat