Vsi blog zapisi

Kandidat se predstavi: Benjamin Ferreira

7. april, 2014 (nazadnje posodobljeno: 12. julij, 2018)
Objavljeno v kategoriji: Volitve, Volitve DZ 2014
Rolando Benjamin Vaz Ferreira (foto: Milan Lazarevič)
Rolando Benjamin Vaz Ferreira (foto: Milan Lazarevič)

Sem sedemindvajsetletni Pirat po prepričanju, prevajalec po poklicu in amaterski programer ter plesni učitelj po duši, vsekakor pa nekdo, ki ima hudičevo dovolj tega, da generacije naših staršev in starih staršev hazardirajo z našo prihodnostjo.
Pri Piratih sem bolj ali manj aktivno udeležen že od začetka zadnje iteracije gibanja, ki se je razvilo v to stranko. Zadolžen sem bil zlasti za prevajalsko-jezikovne zadeve, pri čemer najbolj izstopa slovenski prevod knjige Zakaj reforma avtorskega prava, ki jo boste lahko kmalu držali v rokah tudi sami.

Sem zagovornik spodbujanja podjetništva in reform trga dela ter davčnega sistema. Absolutno podpiram ustavno neposredno demokracijo in osebno svobodo, omejeno zgolj s svobodo sočloveka. Sem pro-EU in načeloma ne nasprotujem ideji federalizacije Evrope, pod pogojem, da se organi odločanja bistveno demokratizirajo.

Koncept predvolilnih obljub se mi zdi rahlo ciničen, zato bom namesto velikopoteznih napovedi raje zaključil drugače: Tisti, ki me poznate, veste, da se izogibam emocionalnim reakcijam. Veste, da se zanašam na logiko za utemeljevanje svojih ciljev. In veste tudi, da se ne obračam po vetru, ampak se držim svojih načel.

Z vašo podporo, veliko dela in nekaj sreče nam lahko uspe, da nas izvolijo v Evropski parlament. Res je, da nismo favoriti, imamo pa nekaj prednosti, ki jih lahko s pridom izkoristimo:

Smo stranka, ki v imenu zmage »levice« ali »desnice«, ni pripravljena odpreti vrat orwellovski nočni mori.

Smo ljudje, ki nas zanima, kako bodo živeli naši otroci, in ne simboli na kapah večinoma že dolgo mrtvih ljudi.

In imamo kandidata, ki z neomajnim optimizmom verjame, da ljudje lahko vse to sprevidijo in nas podprejo.

Smo drugačna stranka, drugačni ljudje in imamo drugačnega kandidata od večine. Obrnimo to drugačnost v prid nas in naše države. Piratski poslanci so znani po tem, da zmeraj prisluhnejo ljudem. En par ušes več v EP sicer ni veliko, je pa noga med vrati, ki jo v 21. stoletju krvavo potrebujemo.

Volitve v EP so naša prva velika preizkušnja. Te volitve bodo odločale o tem, ali bomo slovenske Pirate dokončno postavili na evropski in tudi slovenski politični zemljevid, ali pa se bomo na milost in nemilost prepustili ostalim novonastajajočim ali, še huje, starim političnim tvorbam.

Osebno raje glasujem za nas. Vabim vas, da se mi pri tem pridružite.

Lep piratski pozdrav vsem,
Benjamin


Lektor / Prevajalec: Rolando Benjamin Vaz Ferreira

* Zapis izraža stališča avtorja in ne nujno tudi Piratske stranke.