Izjave za javnost

  • Tematika

Število zadetkov: 52
Dogovor voditeljev EU o skupnem proračunu in skladu za obnovo ima nekaj ključnih pomanjkljivosti

25. julij, 2020 - Dogovor voditeljev EU o proračunu in skladu za obnovo je vsekakor izjemnega pomena za prihodnost in okrevanje evropskih držav po pandemiji. A dogovor ima nekaj ključnih pomanjkljivosti, ki nas bodo v prihodnje še kako drago stale. 


Evropski voditelji navsezadnje dosegli dogovor

21. julij, 2020 - Sklad za okrevanje sicer niti približno ni tisto, kar bi lahko bil. Prav tako pa sredstva kljub na prvi pogled megalomanskim številkam, ko jih razdelimo na štiriletno obdobje, predstavljajo fiskalno injekcijo manjšo od 1% letnega BDP Evropske Unije. To je ob napovedih 8,3% padca BDP na nivoju EU premalo in bo skoraj zagotovo vodilo v varčevalne ukrepe.
Slovenija nikakor ne sme popuščati pri preiskavi bančne luknje

16. julij, 2020 - “Kar se Janez nauči, to Janez dela. Pri nas pa se je najlažje naučit spreminjat prepričanje. In če se Janez nauči spreminjat svoje prepričanje, če se nauči obračanja za koristmi, bo to počel nenehno. Na vaš račun. Vid’te ti so najbolj pokvarjeni. Danes je komunist, jutri je cerkven.” – Ivan Kramberger, 1992¹Pismo Janeza Janše predsednici Evropske komisije je še en izmed strelov v koleno, ki postopoma pokopavajo slovenski narod.

16. junij, 2020 - Bančna luknja je ob tranzicijski tajkunizaciji največji rop Slovenije, odkar smo samostojna država.


Število zadetkov: 52