Zakon o konoplji

Konstruktiven zakonski predlog s široko javno podporo

 Status 

Zgodba v teku

Na Vladi LMŠ je, da Piratski zakon o legalizaciji konoplje sprejmejo!

 Cilj 

Sprejetje zakona o popolni legalizaciji in regulaciji konoplje

 Opis zgodbe 

Piratski Zakon o konoplji, izdelkih iz konoplje in izdelkih z višjo vsebnostjo THC je poslanec Simon Zajc (SMC) 6. februarja vložil v obravnavo Državnemu zboru. Poslanec Zajc ga je vložil s podporo 20. poslancev SMC, za sprejem zakona je bilo potrebno še 26 glasov. S tem so se Piratskemu modelu ureditve legalizacije in regulacije konoplje, ki je bil podprt s peticijo, katera je zbrala več kot 18.000 podpisov, odprla vrata v parlamentarno obravnavo zakona, a le-ta so se kaj kmalu tudi zaprla. Potem, ko smo zbrali teh 18.000 podpisov, pripravili predlog zakona, lobirali pri številnih vladnih strankah in končno podpisali strokovno podprt in razdelan predlog zakona, ter ga v začetku februarja s pomočjo glavne koalicijske stranke SMC vložili v Državni zbor, je odstopil predsednik Vlade, Miro Cerar. Razprava zakona se je zato prestavila v naslednji sklic Državnega zbora, torej po volitvah. S postopkovnim zavlačevanjem so parlamentarne stranke obravnavo zakona pripeljale do točke, kjer je odstop predsednika Vlade onemogočil razpravo o zakonu. Ob nastopu novega mandata moramo zakon ponovno vložiti v obravnavo v Državni Zbor. Kako ga bodo tokrat zatrli v pozabo?

Zgodba je prerastla v samostojen projekt

Nekatere naše zgodbe se sčasoma spremenijo v samostojne projekte, kjer lahko sodelujejo tudi osebe/društva, ki niso neposredno povezana s pirati.

Obišči Zakon o konoplji

Te zanima, kako se bo zgodba odvijala?

Nekatere naše zgodbe se sčasoma spremenijo v samostojne projekte, kjer lahko sodelujejo tudi osebe/društva, ki niso neposredno povezana s pirati.