Vse izjave

Legalizacija konoplje leta 2019? Brez Piratov ne bo šlo.

18. april, 2019
Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Politika drogRegulacija in legalizacija konoplje
Objavljeno v kategoriji: Konoplja, Legalizacija, Politika, Zakonodaja

Se sprašujete, kaj se je zgodilo z zakonom o popolni legalizaciji konoplje?

Zgodba je šla nekako takole:

Potem, ko smo Pirati zbrali 18.000 podpisov, pripravili predlog zakona, lobirali pri številnih vladnih strankah in končno podpisali strokovno podprt in razdelan predlog zakona, ter ga v začetku februarja s pomočjo glavne koalicijske stranke SMC vložili v Državni zbor, je odstopil Miro Cerar: sledile so ‘predčasne’ državnozborske volitve 2018.

Razprava zakona se je zato prestavila v naslednji sklic Državnega zbora, torej po volitvah. S postopkovnim zavlačevanjem so parlamentarne stranke obravnavo zakona pripeljale do točke, kjer je odstop predsednika Vlade onemogočil razpravo o zakonu.

Pirati ocenjujemo, da so si mnoge parlamentarne strankeki so glasno podpirale zakonv resnici oddahnile. Nihče od teh ‘podpornikov’ zdaj ni prisiljen z glasovanjem izraziti svoje podpore ali nasprotovanja legalizaciji in regulaciji konoplje. Dejanja očitno ostajajo v domeni Piratov.

Hočete popolno legalizacijo konoplje? Volite Pirate.

Očitno je, da stare politike želje in zahteve vseh tistih, ki imajo dovolj tiščanja glave v pesek ne zanimajo, niti je ne zanima uveljavljanje rešitev na podlagi verodstojnih znanstvenih ugotovitev in odkritij, ki izhajajo v tem stoletju. Večina jih z razmišljanjem ostaja v dobi prohibicije, mnenja pa niso pripravljeni spremeniti.

Mimogrede, ob nastopu mandata Vlade Marjana Šarca moramo zakon ponovno vložiti v obravnavo v Državni Zbor (154. člen poslovnika DZ). Zopet se zanašamo na dobro voljo manj zainteresiranih skupin.

Iskreno smo hoteli, da bi se zakon sprejel, preden Pirati vstopimo v Državni zbor. A to se zaradi pomanjkanja interesa v Vladi očitno ne bo zgodilo.

Javnomnenjske raziskave nam trenutno kažejo 2.5%, za vstop v Evropski parlament s skupno listo Povežimo se potrebujemo 8%, za vstop v Državni zbor na naslednjih državnozborskih volitvah pa 4%, zato potrebujemo tebe, da se nam pridružiš in na naslednjih volitvah glasuješ za Pirate. Skupaj bomo prebili prag in legalizirali konopljo!

Vsebine povezane z isto programsko točko

izjava
Prav tako o programski točki: Politika drog

Legalizirajmo.si

izjava
Prav tako o programski točki: Politika drog

Complete Legalisation and Regulation of Cannabis

izjava
Prav tako o programski točki: Politika drog

Popolna legalizacija in regulacija konoplje