Vse izjave

Kanada legalizira konopljo in prek CETA prevzema EU trg

20. junij, 2018
Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Politika drogRegulacija in legalizacija konoplje
Objavljeno v kategoriji: Konoplja, Legalizacija

Kanada nas je danes prehitela in potrdila popolno legalizacijo in regulacijo konoplje. Pirati smo že v prejšnjem mandatu pripravili, uskladili in vložili zakon, ki bi podobno dosegel tudi pri nas, vendar je predčasen odstop predsednika vlade te načrte zaustavil.

Kljub temu, da na tokratnih parlamentarnih volitvah Pirati nismo vstopili v parlament, nas to ne bo ustavilo. Še naprej se bomo zavzemali za čimprejšnji sprejem piratskega zakona o popolni legalizaciji in regulaciji konoplje.

Naš zakon, ki je bil strokovno odlično sprejet, podobno kot kanadski, prinaša tako bolj odgovorno in bolj učinkovito soočanje z negativnimi posledicami rabe konoplje kot tudi izkoriščanje njenega gospodarskega in zdravstvenega potenciala. S tem je Kanada dokazala, da so argumenti Ministrstva za zdravje o omejitvah mednarodnih pogodb votli.

Vendar za doseganje največjega učinka bomo morali pohiteti – Kanada si je z sporazumom CETA odprla vrata, danes pa naredila še korak za vzpostavitev monopola na evropskem trgu konoplje in če želimo izkoristiti slovenski potencial in jim pri tem uspešno konkurirati, bomo morali naš zakon sprejeti čim prej.

Vsebine povezane z isto programsko točko

izjava
Prav tako o programski točki: Politika drog

Legalizirajmo.si

izjava
Prav tako o programski točki: Politika drog

Complete Legalisation and Regulation of Cannabis

izjava
Prav tako o programski točki: Politika drog

Popolna legalizacija in regulacija konoplje