Vse izjave

Tri dni pozneje: Kje je dokumentacija o drugem tiru?

14. september, 2017
Objavljeno v kategoriji: Drugi tir, Infrastruktura, Javna naročila, Korupcija

Preteklo je 72 ur, odkar smo na Vlado RS in Ministrstvo za infrastukturo poslali zahtevek za objavo vseh dokumentov in podatkov, na podlagi katerih so naredili izračun stroškov celotnega projekta drugega tira. Zahtevali smo tudi, naj odgovorni podrobno predstavijo financiranje drugega tira, še zlasti financiranje s strani zalednih držav in prek najemanja kreditov .

Dokumentov nam pristojni organi do danes niso predali. Pričakovali smo sicer, da nam jih bodo, saj je predreferendumska kampanja v polnem teku in bi vlada kot dober gospodar v tem času nedvomno morala pričakovati tovrstne pobude.

Čemu vlada dokumentacijo skriva deset dni pred referendumom? Projekt, ki presega milijardo evrov bi moral biti v celoti javen. Če bo slabo izpeljan, bo to še eden v vrsti ropov državljanov, pri katerem se bodo okoristili predvsem lobiji, ki bodo naropani denar skrili v davčne oaze, običajni ljudje pa bodo plačevali davek na vladno nezmožnost oblikovanja transparentnega projekta, ki bi bil zaščiten pred interesi lobijev.

Pirati zato vlado pozivamo, da dokumentacijo drugega tira nemudoma javno objavi! Pritisk bomo na predstavnike, ki so jim volilci zaupali svoj glas, vršili toliko časa, dokler dokumentacija, z morebitnimi nepravilnostmi vred, ne bo javno objavljena.

 

Piratska stranka Slovenije