Vse izjave

Podpora lokalnim kandidatom: Mlada moč občine Laško

9. november, 2018
Objavljeno v kategoriji: Laško, Lokalne volitve 2018, Volitve

Pirati smo po Sloveniji prepoznali peščico posameznikov, strank in list, ki kandidirajo na lokalnih volitvah in hkrati združujejo tako sposobnost kot integriteto, ki jo od ljudi na takih položajih zahtevamo. Takšne posameznike in skupine smo se odločili podpreti na letošnjih lokalnih volitvah.

Mlada moč občine Laško (MMOL) je strankarsko neodvisna lista v občini Laško, pod okriljem katere deluje skupina aktivnih članov, ki se s svojo energijo, svežimi idejami in predlogi zavzema predvsem za interese mladih. Na prejšnjih volitvah so dosegli tri sedeže v občinskem svetu. Letos ciljajo na župana iz svojih vrst, Eneja Kirna.

V preteklem mandatu so z vključevanjem v delovanje lokalne skupnosti predstavljali mlade pri sooblikovanju in ustvarjanju prihodnosti občine Laško. Trudijo se za razvoj občine na vseh področjih in za ustvarjanje prijetnega bivanjskega okolja za vse občane.

Temeljni poudarki programa

Člani MMOL in Enej Kirn se bodo v novem mandatu osredotočili na naslednje poudarke:

  • ZA mlade, ZA družine, ZA medgeneracijsko sodelovanje
  • ZA turizem
  • ZA hitrejši razvoj podjetništva, obrti in dejavnosti podeželja
  • ZA učinkovitejše črpanje državnih in evropskih sredstev
  • ZA vzdrževanje in modernizacijo cestne infrastrukture ter
  • ZA varnost pred poplavami

Pirati smo se za podporo tej skupini mladih entuziastov odločili tudi zato, ker je njihova zgodba nastala organsko, gradili so jo skozi mesece in leta. Pokazalo se je, da za MMOL, podobno kot za Pirati, stoji pristna energija in volja za spremembe v prid ljudi.

Pirati MMOL vidimo kot del napredne, sodobne, konstruktivne in predvsem mlade politične agende, ki je nujna tako za Laško kot za druge občine po državi.

Zato imajo glas Piratov.