Vse izjave

Pomagaj nam pozvati ministra, naj neha skrivati podatke o drugem tiru!

19. september, 2017 (nazadnje posodobljeno: 2. julij, 2020)
Objavljeno v kategoriji: Drugi tir, Infrastruktura, Javna naročila, Korupcija

POZOR: Ministrstvo je vaša sporočila uslišalo in se odzvalo.

V ponedeljek 11. septembra smo Pirati na Vlado RS in Ministrstvo za infrastukturo poslali zahtevek za objavo vseh dokumentov in podatkov, na podlagi katerih je nastal izračun stroškov celotnega projekta drugega tira. To bi vsem nam omogočilo vsaj približno videti, kakšna je struktura projekta drugega tira, še preden se bomo o tem odločali na referendumu.

Zahtevali smo tudi, naj odgovorni podrobno predstavijo financiranje drugega tira, še zlasti financiranje s strani zalednih držav in prek najemanja kreditov.

Volilni molk se prične čez 3 dni! Dokumentov nam pristojni organi do danes niso predali.

Pričakovali smo, da nam jih bodo v razumnem času, saj je predreferendumska kampanja v polnem teku in bi vlada kot dober gospodar v tem času nedvomno morala pričakovati tovrstne pobude.

Zakaj vlada skriva dokumentacijo?

Projekt, ki presega milijardo evrov, bi moral biti v celoti pod drobnogledom javnosti. Če bo slabo izpeljan, bo to še eden v vrsti ropov državljanov, pri katerem se bodo okoristili predvsem lobiji, ki bodo izplenjeni denar skrili v davčne oaze. Običajni ljudje in njihovi potomci pa bomo plačevali davek na vladno nezmožnost, oziroma nepripravljenost oblikovati transparentnen projekt, ki bi bil zaščiten pred interesi lobijev.

Čas je, da se lotimo dela.

Pozovi ministra Gašperšiča, naj razkrije dokumente!

 

Če GUMB NE DELUJE prosimo kopirajte vsebino v vaš program za spletno pošto.