Vse izjave

Pirati nismo in ne bomo proti pravici žensk do splava

10. julij, 2014 (nazadnje posodobljeno: 9. maj, 2018)
Objavljeno v kategoriji: Človekove pravice, Ekonomija, Volitve

Glede na to, da je zaradi binarnosti odgovorov na kompleksna vprašanja prišlo do nekaterih nesporazumov, smo se odločili, da dodamo pojasnila.

Pirati smo za posvetovanje pred splavom, kar pa za nas pomeni, da se ženska dobi z zdravnikom, ki ji predstavi potek postopka, morebitne zaplete in posledice ter alternative. Standardna medicinska praksa torej. Kakršnokoli prepričevanje oz. emocionalna manipulacija s strani zdravnika definitivno odpade (in mora biti sankcionirano), končno besedo pa vsekakor mora imeti ženska.

Pirati smo za UTD kot koncept. Zaenkrat nas še noben predlog ni prepričal, poleg tega pa ga nikakor ne bi uvajali po vsej sili, marveč šele, ko si država tovrstno obliko solidarnosti lahko privošči, ne da bi za to žrtvovala javno šolstvo, zdravstvo ipd.

Pirati smo za regulirano gospodarstvo v smislu zagotavljanja socialnih pravic za ljudi in preprečevanja odprodaje strateških virov, dobrin in infrastrukture. Kar se tiče delovanja podjetij pa se država razen zaščite delavcev in okolja vanj ne sme vmešavati.

Upamo, da bo to razčistilo morebitne nesporazume.

Se vidimo v nedeljo!

Vsebine povezane z isto programsko točko

izjava
Prav tako o programski točki: Spoštovanje človekovih pravic

Preprečimo sporazum ACTA, ki omejuje svobodo in razvoj!

blog
Prav tako o programski točki: Spoštovanje človekovih pravic

Sanje mavričnih ljudi

blog
Prav tako o programski točki: Spoštovanje človekovih pravic

Zakaj je zasebnost pomembna