Vse izjave

Spoznaj kandidatko za evroposlanko: Nermina Simončič

9. maj, 2019
Objavljeno v kategoriji: Informacijska politika, Šolstvo, Volitve, Volitve EU 2019

Piratska kandidatka za evroposlanko Nermina Simončič že več kot desetletje dela v nevladnem sektorju in je aktivna na področjih kulture, mladine in socialnega podjetništva. Med Pirati je ključna aktivitska na območju Maribora in Mariborske Piratske celice.

Nermina je tudi mati treh otrok. Ker hoče tudi zanje dobro prihodnost, so ji pomembni okolje, solidarnost, pravičnost in trajnostni razvoj. Brez tega ne bo ne naše skupne prihodnosti, ne prihodnosti naših zanamcev.

Trdno verjame, da je veliko odvisno od nas samih, vendar se lahko napredek družbe celovito požene predvsem od zgoraj navzdol s participacijo volivk in volivcev, državljank in državljanov.

Naša najvišja instanca, kjer se lahko pričnejo pozitivne spremembe, je tako nedvomno EU. Nerminine prioritete, v primeru da bo izvoljena za evroposlanko, so sodelovanje, skrb za sočloveka, predvsem otroke ter zaščita otrok na spletu.

Glavna kandidatka skupne liste Povežimo se, Urša Zgojznik in Piratka Nermina Simončič.

Ključni poudarki in cilji Nermine:

  • Pravica do šesturnega delovnika, s polnim plačilom za enega od staršev, ki neguje in varuje otroka, in sicer do končanega tretjega razreda osnovne šole.
  • Varnost in zaščita otrok na spletu.
  • Modernizacija družbe predvsem z razširitvijo možnosti digitalne participacije v političnem procesu.
  • Preprečevanje nasilja med mladimi, s poudarkom na osnovni šoli.
  • Spodbujanje gospodarstva, ki temelji na Informacijski družbi kot edinem realističnem ekonomskem modelu prihodnosti in kot nujnem ekološkem modelu sedanjosti in prihodnosti.
  • Za celovito zaščito ljudi, ki jih poznamo pod imenom žvižgači. Le vodstvene strukture, ki jih lahko kritiziramo, bodo služile vsej družbi, ne pa zgolj ozkim interesom.