Vsi blog zapisi

Projekt sestavljanja računalnikov za socialno ogrožene

25. oktober, 2013 (nazadnje posodobljeno: 1. maj, 2018)
Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Socialna država
Objavljeno v kategoriji: Dogodki, Razno

V soboto, 26. 10. 2013 ob 12. uri, bomo Pirati na osnovni šoli Bičevje znova prišli pomagat društvu Duh časa pri njihovem projektu sestavljanja računalnikov za socialno ogrožene.

Cilj projekta je reciklirati starejše delujoče računalnike, ki mnogokrat po nepotrebnem končajo na smetišču, in jih podariti ljudem, ki si računalnika ne morejo privoščiti. Pri tem se uporabnike tudi ozavešča o svobodni in odprtokodni programski opremi, saj je na računalnikih nameščen operacijski sistem GNU/Linux. Povpraševanje je v prvih dneh šole in študija še posebaj visoko, krizni časi pa ravno tako precej pripomorejo k potrebi po pomoči te vrste. Ker smo Pirati mnenja, da je dostop do orodij, kot je računalnik, v modernih časih zelo pomemben, in ker podpiramo tudi uporabo odprtokodne programske opreme, smo se odločili, da priskočimo na pomoč pri tem projektu.

5. oktobra je tako pet Piratk in Piratov (Mateja, Nastja, Neja, Jure in Nejc) iz starih računalniških delov (z nekaj pomoči stalnih članov društva Duh Časa) že uspelo sestaviti pet računalnikov, upamo pa, da bomo tokrat ta rezultat še izboljšali.Torej, če imate kaj odvečne računalniške opreme, znanje sestavljanja računalnikov ali pa tudi samo obilico dobre volje, ste tudi vi vljudno vabljeni, da se dogodka udeležite.

Pod člankom si lahko ogledate nekaj fotografij, prosto dostopen pa je tudi video posnetek.


* Zapis izraža stališča avtorja in ne nujno tudi Piratske stranke.

Vsebine povezane z isto programsko točko

blog
Prav tako o programski točki: Socialna država

Drugorazredni državljani

blog
Prav tako o programski točki: Socialna država

Socialna kapica? – WTF, to je Bogataška kapica

blog
Prav tako o programski točki: Socialna država

Odpust dolgov »najrevnejšim« ali ceneno kupovanje glasov?