Vse izjave

Nogavice niso kritična državna infrastruktura

4. avgust, 2016 (nazadnje posodobljeno: 1. maj, 2018)
Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Ključna infrastruktura
Objavljeno v kategoriji: Ekonomija, Privatizacija

Pred kratkim smo lahko brali, da bo država povečala svoj lastninski delež v tovarni nogavic Polzela, ker očitno mislijo, da je proizvodnja nogavic kritična državna infrastruktura, kar je logično, saj so v preteklosti padali imperiji, ki niso imeli lastne proizvodnje nogavic. /sarkazem

Pirati upamo, da bo država nadaljevala s privatizacijo podjetja Polzela in postopek dejansko zaključila. Razvoj podjetja, katerega glavna naloga je kovanje zaslužka, ne vzdrževanje zaposlitev, naj prevzamejo privatni lastniki, saj podjetje že 9 let prideluje izgubo. Prodaja se mora seveda izplačati, pripravljeni morajo biti strateški načrti, kam in kako vložiti pridobljen denar, da bomo iz njega dobili še več denarja, kakopak. Krpanje finančnih lukenj ni sprejemljiv razlog, saj s takim načinom dela dosežemo enak učinek, kot da bi z obližem želeli zaustaviti krvavitev arterije. DUTB je svoj delež prodal ameriški Merril Lynch za 1€, SDH pa je sedaj ta delež odkupila. Seveda za dosti več. Upamo, da z namenom prodaje podjetja v celoti.

Pridobljen denar naj se vloži v razvoj gospodarstva, v znižanje davkov za bolj ugodno gospodarsko klimo, v gradnjo infrastrukture, ki na nekaterih točkah krvavo potrebuje obnovo in še bi lahko naštevali. Verjamemo, da poleg Polzele v Sloveniji obstaja cela paleta podjetij (Paloma, Casino Bled in Portorož, Pomurske mlekarne in še bi lahko naštevali) v državni lasti, katere bi lahko mirne duše prodali. V primeru prodaje Telekoma Slovenije pa upamo, da jih bo končno srečala pamet.

Zavedati se moramo, da v primeru privatizacij podjetij, ki imajo v lasti kritično državno infrastrukturo ne smemo rokovati kot s preostalimi podjetji, saj je njihova dodatna vrednost višja kot le potencialni dobiček. Ta podjetja skrbijo, da imamo dostop do najbolj osnovnih potrebščin oziroma storitev, ki so nujne za normalno življenje v 21. stoletju, njih privatna last pa bi lahko privedla do potencialnih monopolov in nižanja življenjskega standarda.

Zato prodaji podjetij, ki si lastijo vodno, železniško, cestno, telekomunikacijsko in električno infrastrukturo absolutno nasprotujemo! Kritična državna infrastruktura ne sme postati odvisna od volje privatnega lastnika.

Vsebine povezane z isto programsko točko

izjava
Prav tako o programski točki: Ključna infrastruktura

Pirati proti privatizaciji strateške državne infrastrukture!

izjava
Prav tako o programski točki: Ključna infrastruktura

Proti privatizaciji Telekoma Slovenije

izjava
Prav tako o programski točki: Ključna infrastruktura

Naj se dobro delo ne kaznuje!