Vse izjave

Protest proti brezglavi privatizaciji, TISA in TTIP

11. september, 2014 (nazadnje posodobljeno: 1. maj, 2018)
Objavljeno v kategoriji: Ekonomija, Mednarodni sporazumi, Protesti, TISA, TTIP

tldr-ttip_biggerStop TISA, TTIP!
Slovenski Pirati in Piratska stranka Slovenije se javno pridružujemo protestu proti privatizaciji slovenskih strateško pomembnih podjetij in tajnim sporazumom. Veseli nas, da bodo končno jasno in glasno zastavljena izredno pomembna vprašanja glede praktično popolnoma netransparentnih pogajanj države o trgovinskih sporazumih TTIP in TISA.

Kot je bilo sorazmerno jasno razvidno iz zaveze o prodaji 15-ih podjetij, ki jo je objavila vlada Alenke Bratušek, upravljanje podjetij v državni lasti poteka povsem brez dolgoročne strategije. Čeprav Pirati privatizaciji kot taki nikakor ne nasprotujemo, kljub temu ne moremo podpreti nepremišljenih »rešitev«, ki škodijo interesom lastnikov premoženja – državljanom; še posebej to velja za podjetja, katerih del je infrastruktura, ki je ključnega pomena za dobro delovanje države (Telekom, letališče itd.).

Tako popolnoma nestrateška prodaja podjetij v državni lasti kot tudi netransparentna trgovinska pogajanja kršijo najbolj osnovna načela političnega delovanja v demokraciji, saj ne le, da se izvajajo v veliki meri brez privoljenja tistih, ki bodo trpeli posledice, ampak celo za njihovim hrbtom. Tovrstnim političnim mahinacijam Pirati absolutno nasprotujemo in pozivamo tudi vse vas, ki takega pokroviteljskega odnosa prav tako ne mislite trpeti, da se nam pri protestu pridružite.

Pred leti smo evropski Pirati skupaj s podporo ljudi, ki jim ni vseeno, preprečili sporazum ACTA. Zdaj je zopet napočil čas, da stopimo skupaj.

Vsebine povezane z isto programsko točko

izjava
Prav tako o programski točki: Efektivna transparentnost

Preprečimo sporazum ACTA, ki omejuje svobodo in razvoj!

blog
Prav tako o programski točki: Efektivna transparentnost

Transparentnost države in politike

izjava
Prav tako o programski točki: Efektivna transparentnost

Vseevropski dan boja proti sporazumu ACTA