Vse izjave

Pirati v podporo ženskam v znanosti

1. junij, 2018
Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Znanost in raziskovanjeIzobraževanjeSpoštovanje človekovih pravic
Objavljeno v kategoriji: Človekove pravice, Znanost

Pirati v popolnosti podpiramo podpisane raziskovalke in se pridružujemo njihovem pozivu k odstopu člana Državnega sveta, dr. Matjaža Gamsa, ki je s svojimi izjavami na posvetu z naslovom “Kako preprečiti izumiranje slovenskega naroda” presegel vse meje dobrega okusa in se kot svetnik spustil na najnižjo možno raven, ko govorimo o statusnem položaju žensk v družbi.

Pirati ne ločujemo na podlagi bioloških kriterijev, ampak smo kot stranka, ki ima v svojem DNK zapisane vrednote razvoja in znanosti mnenja, da je kakršen koli diskurz glede superiornosti enega spola nad drugim popolnoma nesprejemljiv in kot tak ni vreden diskurza, a se bo potrebno v letu 2018 ponovno začeti boriti z demoni preteklosti. Očitno živimo v času, ko je položaj žensk pod vprašajem tudi v vrstah intelektualne srenje. Znanost bi morala biti prva, ki bi se odrekla delitvi na spola, ter se ravnati po načelih, ki bi kot kriterije postavljala le znanje.

Slovenija in slovenska znanost si zasluži predstavnika v Državnem svetu, ki se bo zavzemal tako za izboljšanje položaja znanosti, kot tudi za izboljšanje položaja žensk v znanosti!