Vse izjave

Tetra teater: Odgovornost akterjev

7. maj, 2015 (nazadnje posodobljeno: 1. maj, 2018)
Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Spoštovanje človekovih pravic
Objavljeno v kategoriji: Tetra, Žvižgači

TL;DR Sistem TETRA
Pirati smo strogo proti pregonu ljudi, ki  v dobri veri in v splošno korist opravljajo svoje delo ter opozarjajo pristojne, kadar njihovo delo ogroža varnost vseh nas! Sodni pregon ljudi zaradi dobrega dela in dejanj je skrajno neprimerno in ostudno dejanje tistih, ki zaradi lastnih napak in lastnega slabega dela sedaj prelagajo odgovornost na druge.

Odgovornost za dejanja zaposlenih morajo v prvi vrsti sprejeti odgovorni. Trditev se predvsem nanaša na delo Slovenske Policije, ki očitno ni naredila tega, kar bi morala narediti. Del njihovega vsakdana je, da poskrbijo za dobro opravljeno delo. Policijo pozivamo, da prevzame odgovornost za svoja dejanja, brez prelaganja krivde!

Predvsem upamo, da hudo potrebna notranja preiskava v Policiji poteka korektno in ne kot dimna zavesa, kjer odgovorni poizkušajo svoje neuspehe in svojo odgovornost pri projektu Tetra naprtiti 25-letnemu študentu. Upamo, da bo zajela tako organizacijske kot tudi strokovno tehnične vidike problema. Pirati smo odločno proti postopkom, ki se vodijo proti etičnim varnostnim raziskovalcem in žvižgačem, medtem ko se odgovorne za slabo izvedene sisteme in izvrševanje pogodb ne sankcionira.

Predvsem pa bomo, zaradi občutljivosti informacij in postopkov, ki so v teku, pustili uradnim organom čas, da zadevo korenito preverijo in razrešijo. Zadnja stvar, ki si jo Pirati želimo je, da smo ovira tistim, ki svoje delo opravljajo vestno.

Vsebine povezane z isto programsko točko

izjava
Prav tako o programski točki: Spoštovanje človekovih pravic

Preprečimo sporazum ACTA, ki omejuje svobodo in razvoj!

blog
Prav tako o programski točki: Spoštovanje človekovih pravic

Sanje mavričnih ljudi

blog
Prav tako o programski točki: Spoštovanje človekovih pravic

Zakaj je zasebnost pomembna