Vse izjave

Slovenija pokazala, da dobrega dela ne kaznuje!

15. april, 2015 (nazadnje posodobljeno: 1. maj, 2018)
Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Efektivna transparentnost
Objavljeno v kategoriji: Transparentnost, Žvižgači

Septembra smo Pirati pisali o pregonu novinarjev – žvižgačev, bolj natančno o delu Anuške Delić. Tožilstvo ji je očitalo kaznivo dejanje izdaje tajnih podatkov. Anuška Delić naj bi v več člankih pisala o povezavi neonacistične skupine Blood & Honour s politično stranko. Tožilstvo je podalo predlog za pregon po predlogu SOVE, ki trdi, da naj bi novinarka objavila tudi podatke, ki jih je o skrajnih desničarjih v Sloveniji zbrala Slovenska obveščevalno-varnostna agencija.

Danes smo izvedeli, da je tožilstvo umaknilo svojo obtožnico po tem, ko je Delićeva sodišču predstavila svoje dokaze o javno dostopnih virih, na podlagi katerih je pisala članke v časopisu Delo. Od fotografij do člankov, vsi so bili javno dostopni viri.

Da je tožilstvo umaknilo svojo obtožnico, ko so uvideli, da njeni viri niso tajne narave, Pirati pozdravljamo kot zdravorazumsko odločitev slovenskega sodnega sistema, ki očitno kaže, da ni namenjen represiji novinarske svobode govora, ki je še kako pomembna za državo, katera temelji na demokratičnih načelih, vrednotah in razumu, ne na ideologijah ene ali druge interesne sfere!

Vsebine povezane z isto programsko točko

izjava
Prav tako o programski točki: Efektivna transparentnost

Preprečimo sporazum ACTA, ki omejuje svobodo in razvoj!

blog
Prav tako o programski točki: Efektivna transparentnost

Transparentnost države in politike

izjava
Prav tako o programski točki: Efektivna transparentnost

Vseevropski dan boja proti sporazumu ACTA