Vse izjave

Izjava Piratske stranke o protestih

15. februar, 2013 (nazadnje posodobljeno: 1. maj, 2018)
Objavljeno v kategoriji: Protesti

V zadnjem času smo prejeli kar nekaj vprašanj posameznikov glede domnevne pasivnosti in neudeležbe Piratov na protestih.

Kot veste, smo se kot stranka ustanovili šele pred tremi meseci. V tem času svojo energijo usmerjamo predvsem v ustanavljanje lokalnih in idejnih celic po vsej Sloveniji, v pridobivanje novih članov, širjenje znanja o neposredni demokraciji ter v prenovo naše spletne strani. Te in podobne aktivnosti bomo samo še stopnjevali. Zato vabimo vse, ki vam piratski ideali in načela niso tuji, da se nam pridružite. Združeni bomo še hitreje dosegali zastavljene cilje, hkrati pa bomo še močnejši. Naš glavni cilj je, da bi Slovenija znova postala demokratična, socialna in pravna država, politika pa transparentna in v službi naroda.

Sami protesti so odraz legitimne volje civilne družbe in državljanov. Kot državljani smo se teh protestov udeleževali v Ljubljani in Mariboru, ne zdi pa se nam higienično, da bi proteste civilne družbe zlorabljali za promocijo strankarske politike. Obenem smo zaznali, da je del protestnikov izrazito nenaklonjen strankarskemu delovanju na protestih in ponavljajočim se poskusom uzurpacije demonstracij v strankarske namene. Njihovo stališče razumemo, saj je dosedanja strankokracija, ki vlada tej državi s svojo nekompetentnostjo, korupcijo in aroganco dodobra načela vero ljudi v politične stranke v Sloveniji.

To je bilo jasno predstavljeno tudi v ponedeljkovem pogovoru v Studiu city. Kar nas druži s protestniki, je želja in potreba po alternativi sedanji strankokraciji. V končni fazi je treba izoblikovati jasno politično alternativo obstoječi strankarski eliti.