Vse izjave

Javno pismo ministru Bandelliju

9. november, 2018

Pirati zahtevamo odstop ministra za kohezijo Marka Bandellija, potem, ko je ta grozil županskemu kandidatu občine Komen, Eriku Modicu.

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Država in njeni javni servisi
Objavljeno v kategoriji: Korupcija, Lokalna samouprava, Piratske vrednote

Spoštovani minister za kohezijo Marko Bandelli,

Kot je moč razbrati iz medijev, ste županskemu kandidatu občine Komen, Eriku Modicu, nedavno poslali naslednji dopis:

“Predragi Erik. Sporočili so mi, da boš kandidiral za župana. Ta tvoj dopis je dokaz moji hipotezi, da je tvoja kandidatura zgolj namenjena tvojim osebnim interesom in neprestani bitki, ki jo imate ti in Malgajevi. Če bo res tvoja kandidatura zgolj boj proti sosedom, vedi, da moje podpore ne bo. Pa sam veš pomen nepodpore dveh pomembnih resorjev kot kohezija, EU sredstva za regionalni razvoj in predvsem infrastrukture.”

Kasneje ste se za zapisano javno opravičili, kar je lepa gesta, ne spremeni pa dejstva, da vaš izvorni zapis ni bil izbruh vulgarizma, ki bi ga človek zapisal v jezi. Vaš zapis je jasno opozorilo, skoraj na ravni mafijskih metod, da boste kot eden najvišjih državnih uradnikov, zadolžen za kohezijo, načrtno sabotirali dobrobit občine Komen, ker vam županski kandidat ni všeč. Ceno takšnega ravnanja bodo na koncu plačali občani, ki jim bodo odvzete priložnosti in možnosti za boljše življenje.

Za nas je to nedopustno.

Minister Bandelli, podali ste opravičilo. Zdaj zahtevamo še vaš odstop.

Pirati