Vse izjave

E-uprava: Preveč milijonov za premalo prepotrebnega učinka

25. november, 2015 (nazadnje posodobljeno: 30. april, 2018)
Objavljeno v kategoriji: E-uprava E-uštala, Efektivna transparentnost, Javni sektor, Tehnologija, Transparentnost

Ministrstvu za javno upravo iskreno čestitamo, da je prepoznalo in uspelo rešiti problem e-uprave, čeprav Pirati menimo, da bi projekt lahko z manj težavami izpeljali ceneje in bolje, ko bi vsaj malo poslušali strokovno javnost in nevladne organizacije, ki se na vse pretege trudijo, da bi s skupnimi močmi bolje uspeli.

Pirati s konstruktivno kritiko opozarjamo na primere nevestnega in neodgovornega dela državnih organov, še zlasti če gre pri tem za utemeljen sum neracionalne porabe javnih sredstev ali korupcije.

Prenova e-uprave je hudo potreben projekt in hvale vredno je, da so na ministrstvu to potrebno prepoznali. A tudi nujnih prenov se je treba lotiti s trezno glavo!

Poraba javnih financ naj bo javna!

Če ima širše državljansko telo omogočen vpogled v dokumente oziroma vsaj v poročila, ki spremljajo nastajajoče pogodbe, lahko potencialne napake in vrzeli v dogovorih skupaj popravimo in zapolnimo, preden nastane trajna škoda! Informacije javnega značaja naj postanejo namenjene sprotnemu obveščanju in sodelovanju javnosti.

Poročila preteklih sestankov naj postanejo javno dostopna, da se državljanom, ki so zainteresirani za projekt, omogoči sodelovanje, kar na koncu doprinese k uspešneje zastavljenemu projektu in koristnejši storitvi – od države za državljane.

V tej kaši smo vsi, ven bomo prišli le s skupnimi močmi!

Vsebine povezane z isto programsko točko

izjava
Prav tako o programski točki: Efektivna transparentnost

Preprečimo sporazum ACTA, ki omejuje svobodo in razvoj!

blog
Prav tako o programski točki: Efektivna transparentnost

Transparentnost države in politike

izjava
Prav tako o programski točki: Efektivna transparentnost

Vseevropski dan boja proti sporazumu ACTA