Vse izjave

Stopimo skupaj, podprimo ministrico in nevtralnost interneta!

3. junij, 2015 (nazadnje posodobljeno: 1. maj, 2018)
Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Svoboden, nevtralen in hiter internet
Objavljeno v kategoriji: Nevtralnost interneta, Zakonodaja

Pirati vas pozivamo! Vse, parlamentarne in neparlamentarne stranke, da izrazite podporo Vladi Republike Slovenije in predstavnici Vlade, ministrici Dr. Maji Makovec Brenčič v prizadevanju za ohranitev nevtralnosti interneta! Jasno in glasno moramo povedati, da je nevtralnost interneta Sloveniji pomembna in pri tem ne odstopamo od standardov, ki smo jih postavljali v Zakonu o elektronskih komunikacijah!

  1. člen Zakona o elektronskih komunikacijah se glasi:

(3) Operaterji omrežij in izvajalci storitev dostopa do interneta si kar najbolj prizadevajo za ohranitev odprtega in nevtralnega značaja interneta, s tem da ne smejo omejevati, zadrževati ali upočasnjevati internetnega prometa na ravni posameznih storitev ali aplikacij ali izvajati ukrepov za njihovo razvrednotenje, …

V naslednjih tednih se bo na ravni Evropske Unije odločalo o enotnem digitalnem trgu, ki ob problemu mobilnih gostovanj rešuje tudi problematiko nevtralnosti interneta. Slovenijo bo zastopala ministrica za izobraževanje, Dr. Maja Makovec Brenčič, ki je pristojna za področje informacijske družbe. Kot je Vlada sporočila, bo glasovala v duhu slovenske zakonodaje proti novi uredbi Evropskega sveta.

Pirati smo mnenja, da sporazum v trenutni obliki ne zadošča standardom, ki smo jih vzpostavili v slovenski zakonodaji in da sporazum kot tak ni zrel za pogajalski postopek pred Evropsko Komisijo in Evropskim parlamentom.

Zato danes apeliramo na vas, stranke iz vseh političnih sfer, da stopimo skupaj in rečemo odločen NE uničevanju pridobljenih človekovih pravic, ki jih je glede nevtralnosti interneta postavila slovenska zakonodaja! Uničevanje statusa nevtralnosti interneta služi le tujim multinacionalkam na naš račun! Ohranitev nevtralnosti interneta je ključnega pomena za slovensko prihodnost!

Potreba po nevtralnosti interneta je danes bolj pomembna kot kadarkoli prej. Preti nam resnična nevarnost, da izgubimo načela enakopravnosti na internetu! Dostop do spleta mora biti vsem dan pod enakimi pogoji, brez prednjačenja tistih, ki lahko monopolizirajo povezave!