Vse izjave

Minister Bandelli mora odstopiti!

9. november, 2018

Minister za kohezijo, Marko Bandelli, je županskemu kandidatu občine Komen, Eriku Modicu, poslal dopis, v katerem navaja, da bo načrtno sabotiral dobrobit občine Komen. Pirati hočemo Bandellijev odstop.

Članek se posveča naslednjim programskim točkam:  Država in njeni javni servisi
Objavljeno v kategoriji: Infrastruktura, Javni sektor, Korupcija, Lokalna samouprava, Piratske vrednote

Tako preprosto je: Minister za kohezijo, Marko Bandelli, ki ga je imenovala vlada Marjana Šarca, je županskemu kandidatu občine Komen, Eriku Modicu, poslal naslednji dopis:

“Predragi Erik. Sporočili so mi, da boš kandidiral za župana. Ta tvoj dopis je dokaz moji hipotezi, da je tvoja kandidatura zgolj namenjena tvojim osebnim interesom in neprestani bitki, ki jo imate ti in Malgajevi. Če bo res tvoja kandidatura zgolj boj proti sosedom, vedi, da moje podpore ne bo. Pa sam veš pomen nepodpore dveh pomembnih resorjev kot kohezija, EU sredstva za regionalni razvoj in predvsem infrastrukture.”

Minister za kohezijo se je sicer kasneje opravičil z naslednjimi besedami:

“Nikdar ne bi poskušal preprečiti koriščenja kateremukoli upravičencu, ki je oziroma bi bil uspešen na razpisih, ki jih sicer v izvajanju evropske kohezijske politike v Sloveniji objavljajo ministrstva.”

Minister Bandelli se je opravičil. Lepo. Veseli nas tudi, da ravna transparentno – vsi ostali to počno na skrivaj. Zdaj pa naj poda še odstop.

Bandellijev zapis kandidatu za župana občine Komen ni izbruh vulgarizma, ki bi ga človek zapisal v jezi. Je jasno opozorilo, skoraj na ravni mafijskih metod, da bo eden najvišjih državnih uradnikov, zadolžen za kohezijo, načrtno sabotiral dobrobit občine Komen, ker mu županski kandidat ni všeč.

Minister Bandelli očitno namerava finančni kolač kohezijskih sredstev rezati glede na politične simpatije. Po sporočilu sodeč bo tiste, ki mu niso všeč, sabotiral. Ceno bodo na koncu plačali občani, ki jim bodo odvzete priložnosti in možnosti za boljše življenje.

Za Pirate je to nedopustno.

Minister Bandelli je podal opravičilo. Pirati zahtevamo še njegov odstop.

Pirati