Vse izjave

Že 2500 podpisov proti širšim redarskim pooblastilom. Potrebujemo še tvojo pomoč!

5. december, 2016 (nazadnje posodobljeno: 1. maj, 2018)
Objavljeno v kategoriji: Občinsko redarstvo, Peticija, Pravna država, Represivna pooblastila, Zakonodaja

Sprva bi se vsem, ki ste že oddali podpis, radi iskreno zahvalili, ker ste našo peticijo pripeljali tako daleč. 2500 podpisov je osupljiv dosežek, sploh v tako kratkem času. A da dosežemo naš končno cilj 5000 podpisov, se moramo še vsaj enkrat toliko potruditi.

Zato vas prosimo za eno majhno uslugo. Prosimo vas, da peticijo delite tudi s prijatelji in znanci, saj verjamemo, da nismo sami, ki vemo, da širjenje redarskih pooblastil ni primerna rešitev. Že čez šest dni bodo v Državnem Zboru imeli prvo decembrsko zasedanje,ko bodo v več dni trajajoči razpravi govorili tudi o noveli zakona o občinskem redarstvu. In prav na ta dan, 12.12.2016, jim želimo dostaviti 5000 podpisov z zahtevo, da iz zakona črtajo širjenje redarskih pooblastil.

Ravno zato prav vsak podpis šteje!

Vladi Republike Slovenije želimo dopovedati, da občinski redarji bolj kot še več pooblastil potrebujejo primerno izobraževanje za izvajanje tistih, ki jih že imajo. Občinski redarji ne pišejo le kazni za napačno parkiranje, ampak so poleg tega odgovorni tudi za javni red in mir, preprečevanje in kaznovanje prekrškov v povezavi z uničevanjem okolice, javne in zasebne lastnine.

Pirati verjamemo, da je občinsko redarstvo potrebno, ne potrebujemo pa manj plačanih in nezaželjenih policistov, ki to niso. Od države zahtevamo pravično obravnavo občinskih redarjev in jasne ločnive med njihovimi in policijskimi nalogami. To je temelj naše peticije in našega sporočila vam, podpisnicam in podpisnikom naše pobude.

V kolikor vas zanima, Pirati skupaj z vsemi zainteresiranimi vsak torek v naši pisarni za težave, ki pestijo Slovenijo, iščemo rešitve, ki jih lahko uresničimo že sedaj, brez čakanja na izvolitev. Če se nam želite pridružiti, vas bomo več kot veseli! Vsak torek se potrudimo, da že imamo tematiko, za katero bomo iskali hitre, nove in učinkovite rešitve, a če imate problematiko, ki bi jo radi predstavili, kar brez strahu, saj radi odkrivamo nove poglede na svet in zorne kote drugih ljudi!

Vsebine povezane z isto programsko točko

izjava
Prav tako o programski točki: Spoštovanje človekovih pravic

Preprečimo sporazum ACTA, ki omejuje svobodo in razvoj!

blog
Prav tako o programski točki: Spoštovanje človekovih pravic

Sanje mavričnih ljudi

blog
Prav tako o programski točki: Spoštovanje človekovih pravic

Zakaj je zasebnost pomembna