Vse izjave

Bomo vzeli internet v svoje roke ali bomo (p)ostali ovce?

21. junij, 2018

Pridružite se nam v boju za odprt in svoboden internet!

Objavljeno v kategoriji: Avtorske pravice, Cenzura, Demokracija, Enotni digitalni trg, Evropska Unija, Reforma avtorskega prava

20. junija so bili poslanci Evropskega parlamenta v Odboru za pravne zadeve (JURI) pozvani, da odločijo: “Ali je vaša svoboda sodelovanja na spletu omejena zaradi interesa korporacij in ali bi morali sprejeti alternativne ukrepe, ki bodo varovali temeljne pravice?”

Kljub ogromnem protestu volivcev v zadnjih nekaj dneh je večina glasovala tako za davek na povezave, kot za nalaganje filtrov in cenzuro:

Vir tabele: https://juliareda.eu/2018/06/not-giving-up/

To je nesprejemljiv izid, ki ga bo Piratska evropska poslanka Julia Reda na naslednjem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta med 2. in 5. julijem izpodbijala, saj bo s tem moralo vseh 750 poslancev odločati o tem, ali se rezultat glasovanja odbora JURI sprejme ali pa se odpre razpravo na večjem forumu, kar bi nam omogočilo več priložnosti za spremembe.

Glasovanje bo najverjetneje steklo 4. julija. Naj bo to dan neodvisnosti interneta, dan, ko bomo rešili internet iz krempljev cenzure in davka na povezavo. Glas proti cenzuri, proti lobijem velezaložnikov mora priti od vseh prebivalcev interneta, Pirati pa vam lahko pomagamo priti do skupnega cilja!