Spoštovani!

 

Bliža se odločilno glasovanje, ki bo definiralo digitalno prihodnost Evrope. Dvanajstega septembra boste v Evropskem parlamentu zadnjič glasovali o spremembah Direktive o avtorskih pravicah na enotnem digitalnem trgu.

5. julija ste z glasovanjem sporočili, da dokument ni zrel za pogajalsko mizo med parlamentom, Evropskim svetom in Komisijo. Zdaj imate enkratno možnost, da to spremenite.

Podpisniki peticije društva Danes je nov dan, Pirati, nevladne organizacije ter vsa preostala zainteresirana javnost Vas pozivamo, da podprete amandmaje, ki jih bo v času vlaganja amandmajev vložila poslanska skupina Evropskih Zelenih.

Amandmaji Evropskih Zelenih so rezultat več let trdega dela evropske poslanke Julie Rede, ki bi reformo spremenili v korist avtorjev, raziskovalcev, vseh uporabnikov interneta, ne v prid ozkih interesov globalnih igralcev in založnikov.

Reforma avtorskega prava v trenutni obliki ne omogoča primerne zaščite malih avtorjev, medijev in uporabnikov, saj na prvo mesto postavlja interese založnikov zaradi “spremenjenih pogojev na trgu”. Podjetja se spremembam odprtega trga praviloma prilagajajo s poslovnimi načrti, ki jih ponovno naredijo dobičkonosne, ne z lobiranjem zakonodaje. Pred stotimi leti je podobno usodo doživljala industrija razvažanja ledu (Zakaj reforma avtorskega prava, 113), a danes ne plačujemo niti davkov niti licenc za uporabo hladilnikov, ki so vlogo industrije razvažanja ledu nadomestili. Če trg presodi, da tvoja storitev ni več koristna, propadeš.

V kolikor svoje podpore amandmajem Evropskih Zelenih ne boste namenili, boste pokazali, da niste prisluhnili več sto tisočim nasprotnikom reforme, od nevladnih organizacij, strokovnjakov, borcev za človekove pravice, do zainteresirane javnosti širom EU. To bi hkrati pomenilo, da boste Vi, kot predstavniki v Evropskem parlamentu, z eno samo potezo dovolili nepopravljivo škodo zagotavljanju naših pravic do svobode govora in izražanja, kot tudi gospodarski rasti Unije.

Nastopite proti škodljivim spremembam reforme avtorskega prava v Direktivi o avtorskem pravu na enotnem digitalnem trgu. Glasujte proti sprejetju reforme avtorskega prava in povejte svojim soposlankam in soposlancem, naj podprejo boljšo različico reforme avtorskega prava!

Vaš glas proti cenzuri je glas za EU in njene državljane, ki so vas podprli.

Pirati

Vsebine povezane z isto programsko točko

izjava
Prav tako o programski točki: Spoštovanje človekovih pravic

Preprečimo sporazum ACTA, ki omejuje svobodo in razvoj!

blog
Prav tako o programski točki: Spoštovanje človekovih pravic

Sanje mavričnih ljudi

blog
Prav tako o programski točki: Spoštovanje človekovih pravic

Zakaj je zasebnost pomembna